Alpha Meppel
voor de juiste opvoeding van uw hond!

Waarom vers vlees?

Veel fabrikanten van droge diervoeders beweren dat brokken gezonder zijn voor de hond en kat, vers vlees zou zelfs "gevaarlijk" zijn. Wij zijn van mening dat dit absoluut niet waar is, droge brokken kunnen gemakkelijker zijn voor de mens, maar veel soorten (met hoofdbestandsdeel granen) zijn beslist niet gezond voor de hond en kat! De reclames op tv laat consumenten geloven dat de meeste blikvoeders supergezond zijn en zuiver vlees bevatten, helaas is de waarheid hierin ook anders. De meeste blikvoedingen bevatten slechts 4% echt vlees, de rest is vocht en iets dat dierlijke bijproducten wordt genoemd.

Wist u dat geen enkele hond of kat in staat is om granen, waarmee de meeste brokken wordt samengesteld, te verteren? Om deze reden produceert bijvoorbeeld een hond welke brok te eten krijgt 60 tot 70% meer ontlasting dan een hond die verse voeding te eten krijgt. Aan de meeste honden en kattenbrokken worden ook nog eens chemische middelen toegevoegd om deze brokken langer houdbaar te maken. Op het internet is heel veel informatie te vinden over deze chemische middelen en de gezondheidsrisico’s van deze middelen, zoekt u via Google maar eens op deze trefwoorden: BHA – BHT en Ethoxiquine.

Door de slechte vertering van de granen en de toevoeging van geur, kleur en smaakstoffen aan de brokken bestaat het risico op gezondheidsklachten zoals vacht en huidproblemen, gewrichtsproblemen, allergieën, nier- en blaasproblemen enzovoort. Ook zitten de meeste hondenbrokken en blikvoeders bomvol met suikers, deze kunnen naast gezondheidsproblemen ook gedragsproblemen geven.

Droge voeding is een volkomen steriele voeding, net als de mens hebben honden en katten bacteriën nodig om de darmflora optimaal te houden. Een goede darmflora is immers de basis van een goede weerstand en algemene gezondheid. Wist u dat voor katten, die enkel droge voeding krijgen, nog meer problemen kunnen ontstaan dan bij honden? Droge voeders zijn met name bij katten veelal de oorzaak van blaas- en nierproblemen, dit komt vooral doordat de brokjes veel vocht aan het lichaam onttrekken en de kat niet goed in staat is om dit vocht weer aan te vullen.

Is er een gezond alternatief voor brokken?
Honden en katten zijn van nature carnivoren wat wil zeggen dat ze hoofdzakelijk vleeseters zijn. Vers vlees voeding is voor uw hond of kat de voedingsbron die de natuurlijke voeding het meest benadert. Vers vlees voeding bevat 100% zuiver vers vlees en is dus veel gezonder dan de meeste brokken en blikvoeders. De vers vlees producten die u op onze website aantreft bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en zijn door het ontbreken van granen dus glutenvrij!

Wanneer het geven van verse voeding niet haalbaar voor u, kies dan voor een natuurlijke brok met een hoog vlees aandeel. In onze winkel hebben wij een breed assortiment vers vlees en brokken en we kunnen samen kijken welke voeding het beste past bij uw huisdier en bij u als verzorger

Heeft u vragen over vers vlees voeding? Neemt u dan gerust vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

ALPHA MEPPEL / NATURA

De gezelligste hondenschool & dierenwinkel van Drenthe!

Het adres voor Puppycursus, Gehoorzaamheid, Hondensport, Gedragsbegeleiding en Natuurlijke Diervoeding.

CONTACT

Molenstraat 28                            7941 AW Meppel

0522-242343 info@alphanatura.nl

06-24949791 info@alphameppel.nl

 

KEURMERK

Find Us On Facebook

facebook!