Workshops

Advies & begeleiding

Privétraining

Er zijn situaties genoeg te bedenken waarin privébegeleiding van baas en hond wenselijk is. In vele gevallen is het niet handig of praktisch om in de groep met mensen en honden mee te draaien, is een rustige opbouw wenselijk of misschien wel vereist is. Om deze redenen geven wij privébegeleiding aan huis of op onze hondenschool.

Onze privébegeleiding kent geen grenzen en alles is mogelijk! Of je nu zelf niet in staat bent om naar een cursus te komen, je hond gedrag vertoont waardoor je niet wilt of durft mee te trainen in een groepsles of misschien vind je één op één begeleiding gewoon veel prettiger dan in een groep? Wij begrijpen het en kunnen door onze jaren ervaring voor jou en je hond de juiste begeleiding aanmeten.

Een aantal voorbeelden waarin privébegeleiding erg gewenst kan zijn:

 1. Beperkt in vervoersmogelijkheden
  Autorijden is duur en niet iedereen heeft dan ook een auto voor de deur staan. Wij komen naar u toe! Een gehoorzaamheidscursus aan huis kan in vele gevallen een uitkomst zijn. Dit kan met één op één begeleiding maar ook met meerdere mensen en honden tegelijk, wanneer u mensen kent in een gelijke situatie.
 2. Wandelcoaching
  Voor sommige mensen is het wandelen met de hond geen plezier meer maar een hele opgave, dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij zullen jou gaan helpen om het wandelen op straat weer plezierig te maken. Daarnaast durven veel mensen hun hond niet los te laten lopen, terecht want je wil toch niet dat je hond er vandoor gaat. Toch is het in vele gevallen meer de angst van onze kant en/of dat we niet weten hoe we kunnen voorkomen dat de hond wegloopt. Hierbij willen wij graag helpen want een hond leren loslopen is, met de juiste begeleiding, vaak vrij eenvoudig aan te leren.
 3. Gedragsproblemen
  Natuurlijk kunnen wij u helpen bij gedragsproblemen van uw hond en dit kan van alles zijn: Agressie, angst, slopen in huis enz., enz. Gedragsproblemen kunnen een reden zijn waardoor u niet naar een cursus wilt, heel begrijpelijk… Maar niets doen helpt ook niet! Wij kunnen je de begeleiding geven die nodig is om het gedrag van de hond te kunnen sturen en wellicht te verhelpen.Dit zijn slechts een paar voorbeelden van veel voorkomende redenen waarom privébegeleiding zeer nuttig kan zijn, u bent echt niet de enige! Natuurlijk kan er nog een andere reden zijn waardoor privébegeleiding wenselijk is.

Aarzel niet en bel of mail ons voor een intakegesprek, wij kunnen echt helpen!

Advies & begeleiding

Probleemgedrag

Voor honden die probleemgedrag vertonen biedt Alpha Hondenschool Meppel ook trainingen aan. Door middel van een gedragsbeoordeling wordt er in overleg met de eigenaar passende gedragsbegeleiding aangemeten.

Veel mensen schamen zich voor het “foute gedrag” van hun hond en weten niet hoe ze dit moeten veranderen. Door onkundig handelen zien we vaak dat het ongewenste gedrag van de hond niet minder wordt, maar juist veel erger!

Toch ligt een oplossing voor veel probleemgedrag vaak dichtbij en is het eenvoudiger op te lossen dan je misschien zou denken. Wij hebben ruim 18 jaar ervaring met diverse gedragsproblemen bij honden en hebben dus bijna alles wel gezien. Je schamen voor bepaald gedrag is niet nodig: wij kunnen je helpen.

Advies & Begeleiding

Workshop vachtverzorging

Wij gaan korte workshops verzorgen waarbij jij de vacht van jouw hond goed leert onderhouden. Elke hondenvacht is weer anders dus wat is nu goed en hoe doe je dit het beste?
Simone is onze vaste trimster in de trimsalon en is professioneel opgeleid, daarnaast werkt ze nog vele uren per week als trimster in een andere trimsalon. Samen hebben wij iets leuks bedacht om baasjes op weg te kunnen helpen in de vachtverzorging van hun hond.Er zullen diverse avonden georganiseerd worden waar 3 hondeneigenaren en hun hond tegelijk aan kunnen deelnemen. 1 uur lang zal Simone de deelnemers gaan helpen en uitleggen hoe jij het beste de vacht van je hond kan onderhouden.Binnen deze workshop zal je niet je hele hond kunnen wassen, drogen en trimmen maar dat is ook niet onze bedoeling. Wij willen jullie helpen om de basis van het hondentrimmen te kunnen leren.

 • Algemeen onderhoud vacht
 • Ontklitten
 • Ogen, oren, pootje en billen vrij knippen van haar
 • Nagels knippen
 • Plukken (indien plukvacht)

Natuurlijk mag je ook je eigen vragen aan Simone vragen en zij zal je daarbij helpen.

 

Waar?
De workshop wordt gegeven in de Doe Het Zelf Trimsalon van Meppel. Waar je na deze leerzame workshop heerlijk met je hond zelf aan de slag kunt gaan!

Kosten?
De workshop kost slechts €27,50
Dit is inclusief tafelhuur, gebruik van onze borstels, kammen, scharen én koffie of thee.
Én je mag zo vaak mee doen als je wilt om zo steeds beter te worden in het trimmen van je hond.