(Allround instructeur / Eigenaar)

Raymond Plomp

Zoals de titel al aangeeft is mijn naam Raymond Plomp, eigenaar van Alpha Hondenschool Meppel. Zo ongeveer 25 jaar geleden heb ik de hondenschool overgenomen van een zeer goede vriend. Hij was de hondenschool begonnen en ikzelf begon daar als cursist met mijn eigen hond. Mijn hond had nogal wat gedragsproblemen en ik wilde daar maar al te graag wat aan veranderen. Ik had al diverse hondenscholen benaderd en allemaal wisten ze prima hoe je een hond moest leren zitten, liggen, hier komen etc., maar zodra een hond probleemgedrag vertoonde werd je toch vriendelijk verzocht te vertrekken omdat je de cursus nogal verstoorde.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij Alpha Hondenschool in Meppel waar ik in “no-time” leerde het gedrag van mijn hond te sturen. Dit werkte zo goed dat ik vreselijk enthousiast werd en mij steeds meer ging verdiepen in het gedrag van honden.

Al gauw kwam ik tot de ontdekking dat elk boek of elke video over hondengedrag een andere kijk gaf op het gedrag van honden en toen besloot ik min of meer mijn eigen gevoel te gaan volgen. Ik ben toen diverse “methodes” gaan gebruiken waarvan ik dacht dat ze goed zouden werken bij een bepaalde hond. Goed kijken naar de kleine details van het probleemgedrag en vooral proberen te begrijpen WAAROM deze hond dit gedrag vertoonde vond ik het meest belangrijkste. Wanneer ik enigszins begreep welke reden er achter dit gedrag verschuilde koos ik de juist wijze en ging de hond (en eigenaar) begeleiden.

Omdat ik in mijn vrije tijd vrijwillig werkte op het dierenasiel “De Kluif” in Steenwijk, waar veel honden komen die een “probleem” hebben, ben ik met deze honden gaan oefenen, trainen en vervolgens gaf ik het asiel een plaatsingsadvies. Ik heb daar alles gezien, van brave, angstige, agressieve tot zeer agressieve honden heb ik aan de lijn gehad en met enorm veel plezier begeleid. Vreselijk leerzaam: Hier kon geen boekje over hondengedrag tegen op!

Naast deze leerzame praktijkervaringen ben ik mij altijd blijven verdiepen in alle manieren van trainen met honden en heb zo steeds weer bijgeleerd. Ik vind het enorm belangrijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag en trainen met dieren. In mijn zoektocht (toen der tijd) naar de juiste hondenschool voor mijn eigen “probleemhond” merkte ik ook dat veel instructeurs die les gaven veel verouderde kennis deelde, dat zal op mijn hondenschool nooit gebeuren!

Natuurlijk heb ik niet alleen maar geoefend met andermans honden, zelf heb ik al heel wat honden gehad in mijn inmiddels 50 jaar lange leventje. Van een klein “Terrier-monster” tot een Duitse Dog heb ik in huis gehad, ik heb namelijk ook een probleem…. ik vind bijna alle rassen leuk!

Momenteel heb ik samen met mijn partner Sophie en zoon Tim 3 honden in huis. Tanaz (Afghaanse Windhond), Kyra (Afghaanse Windhond) en laatste aanwinst Meghan (Whippet). Meghan is nu mijn 17e hond en ook van haar leer ik weer een heleboel!

Na jarenlang gewerkt te hebben in de diervoeding als voedingsdeskundige en vertegenwoordiger, heb ik besloten een eigen winkel te gaan openen in Meppel. Een diervoedingswinkel voor honden kat waar ik voor 100% mijn eigen visie in kwijt kan. Sinds februari 2017 heb ik hiervan de deuren geopend, Alpha Natura aan de Molenstraat 28 te Meppel en ik kan zeggen dat het een groot succes is! Het is fijn om te merken dat mijn klanten erg trouw zijn, mijn kennis en openheid.

Het assortiment in deze winkel bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke & gezonde voeding voor hond en kat. Daarnaast hebben we een leuk assortiment met accessoires voor honden.

Kom eens langs in mijn winkel of kijk eens op de webshop: www.alphanatura.nl

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb kunnen geven van mijzelf en we zullen elkaar ongetwijfeld op de hondenschool of in mijn winkel treffen!

Met vriendelijke groeten,

Raymond Plomp

(Puppyinstructeur)

Annemieke van Kuijk

Even voorstellen: mijn naam is dus Annemieke van Kuijk-Van Kersbergen. Geboren in Gouda en sinds 1999 woon ik in Drenthe. Getrouwd, 2 kinderen en inmiddels hond nummer 3 in huis.

We begonnen met een bobtail pup, daarna kwam er een volwassen Tervuerense Herder bij en onze huidige hond, een Briard, is ook als pup bij ons gekomen eind 2015. Alle 3 langharige herdershonden maar met een zeer verschillend karakter. Genieten!

Vanaf begin 2011 zijn we een paar jaar zonder hond geweest, een stil huis, wat snel gevuld werd met een zoon uit Lesotho en in juni 2016 een dochter uit Zuid-Afrika.

Onze Briard heeft om in stijl te blijven een Afrikaanse naam gekregen, te weten Badisa, en misschien ben je ons wel eens tegengekomen in Meppel, want we maken samen veel kilometers.

Met onze bobtail hebben we alle cursussen bij de Alpha Hondenschool doorlopen, puppycursus, basis, vervolg, gehoorzame huishond en vanaf dat ze 1 jaar was iedere week behendigheid. Ook de Tervuerense herder heeft tot zijn 13e een rondje over de behendigheidsbaan gelopen. Hij was niet heel dapper en snel, maar luisterde erg goed. De Briard heeft basis en vervolg gedaan en speuren.

Sinds 2004 geef ik puppy begeleiding op de hondenschool. Waarom? Omdat het zo ontzettend leuk is om met die kleine hondjes te spelen en te werken! Zien hoe ze de wereld ontdekken en mee te helpen ze te laten opgroeien tot gezellige, goed gesocialiseerde hondjes, het is iedere dinsdag steeds weer een klein feestje. En na al die jaren blijft het leuk om te doen, iedere baas-hond is een nieuwe combinatie en die samen zien ‘groeien’ is top!

Hopelijk zie ik u binnenkort ook met uw pup op de hondenschool?!

Groetjes Annemieke

(Gehoorzaamheid Instructeur)

Hanneke Clabbers

Al van kinds af aan ben ik bezig met honden! Ik beleef erg veel plezier aan hun gezelschap en aan hun fratsen.

Ik houd van trainen, en van lesgeven. Hoe leren we zelf zo duidelijk mogelijk te zijn zodat de hond kan snappen wat we bedoelen? Uitvogelen hoe ik een hond op een ontspannen manier een bepaalde oefening of gedrag aan kan leren, dat vind ik nou leuk. Die hond, die kan het meestal wel 😉

Het mooie is dat de meeste honden trainen erg leuk vinden! We vinden altijd wel een weg naar het plezier en de gehoorzaamheid van de hond, elke baas-hond combinatie is anders en daarom is lesgeven nooit saai.

Voor mij is duidelijk dat trainen een mooi middel is om de band en het vertrouwen tussen baas en hond te versterken. Is het dan belangrijk dat een hond een oefening perfect kan? Nee, lang niet altijd. Maar de tijd die je er samen in stopt, daar zit de winst!

Honden die ‘gedragsproblemen’ vertonen hebben bij mij een streepje voor. Ik wil graag samen met de eigenaar uitvogelen waar dit gedrag vandaan komt en hoe we dit kunnen om te buigen naar gedrag waar hond én eigenaar tevreden mee zijn. Beide moeten vrij en ontspannen samen door het leven kunnen gaan, waar heb je anders een hond voor?

In mijn vrije tijd train ik graag met herplaatste honden zodat de nieuwe eigenaren en de hond samen een mooie nieuwe start maken. Herplaatste honden dragen vaak een verleden met zich mee en dat maakt het juist zo interessant. Geen verleden is hetzelfde bij herplaatste honden, laat staan hoe ze er mee omgaan. Wat wel hetzelfde is, is het gezamenlijke doel… een fijn leven samen hebben 

Om mijzelf scherp en up to date te houden lees ik veel over hondengedrag, volg ik regelmatig workshops/lezingen én natuurlijk om me te blijven verwonderen over deze gevoelige en intelligente dieren!

Ik zie je graag op het trainingsveld!

Groet, Hanneke

(Instructeur Hoopers)

Antoinette Woldring

Mijn naam is Antoinette Woldring en samen met mijn gezin woon ik in Ruinen, ik kan mij geen leven herinneren zonder honden. Vroeger als klein kind sliep ik al met onze boxer in de mand en heb eigenlijk zelf bijna altijd honden gehad.

Inmiddels ben ik trotse eigenaar van 6 prachtige ridgebacks.  Naast kynoloog en fokker ben ik kynologisch instructeur voor gehoorzaamheid, Hoopers en balans en coordinatie. Mijn doel is om de door mij opgedane kennis te delen en mensen te helpen bij de opvoeding en training van hun hond. Samen plezier hebben staat daarbij voorop.

Ik hoop je eens te ontmoeten op de hondenschool!

Groetjes Antoinette

(Hulpinstructeur)

Marije Schutten

Even voorstellen: ik ben Marije Schutten en woon in Ruinen met mijn man, onze hond en twee katten.

Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik als stagiaire bij Alpha Meppel, toen in opleiding voor paraveterinaire. Die opleiding heb ik afgerond, toch ben ik uiteindelijk de humane zorg in gegaan.
Maar hondenscholen hebben wel altijd een aantrekkingskracht op mij gehad.

Ik heb op meerdere plekken in Nederland gewoond en ben daar vaak snel op zoek gegaan naar een hondenschool. Het was de makkelijkste manier om met honden bezig te blijven, want op dat moment had ik zelf geen hond. Het begon eerst met helpen tijdens de cursussen en soms mocht ik na een tijdje zelf les geven. Om na 15 jaar weer terug te zijn bij Alpha Meppel voelt heel vertrouwd en toen Raymond de mogelijkheid bood om les te kunnen geven, was voor mij de cirkel rond!

Mijn interesse ligt vooral bij de hondensporten. Actief bezig zijn met je hond, op welke manier dan ook, versterkt de onderlinge band en het is gewoon heel leuk om samen iets te doen.
Met mijn eigen hond Jessie (Schapendoes) doe ik canicross/canitrail en je zou ons dus zomaar eens hardlopend tegen kunnen komen in de Drentse bossen. Verder doen we ook dogjumping en detectie.

Wat voor sport/activiteit je doet met je hond maakt niet uit, zorg dat het plezier wat jullie samen beleven bovenaan staat!

Groetjes Marije