Workshop Hoopers = VOL!

Wanneer

6 april 2024    
10:00 - 12:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Meppeler IJsclub
Sportpark Koedijkslanden 2, Meppel, 7944 PA

Evenement type

DEZE GROEP ZIT VOL!

Wat is Hoopers?
Hoopers is een super leuke hondensport die steeds populairder wordt.  Bij hoopers leer je je hond op afstand door een parcours heen te sturen door middel van jouw stem- en lichaamsaanwijzingen. Het parcours kan bestaan uit poortjes (hoops), tunnels, tonnen en of hekjes. Alle toestellen worden eerst apart aangeleerd waarbij jouw hond leert op afstand van jou te werken. Hoopers biedt voor jouw hond naast fysieke ook een mentale uitdaging. Terwijl hij het parcours aflegt, moet hij leren om op jouw commando te reageren en de juiste route te volgen. Dit helpt hem om  zijn concentratie en focus te verbeteren.

Wat ga je leren tijdens een workshop?
In de beginners workshop leer je de basisoefeningen en ga je aan de slag met het op afstand (vooruit) werken en wendingen. Aan het einde van de workshop kunnen jullie al een klein parcours afleggen. Een heel leuke hondensport waarbij je samen plezier hebt en actief bezig bent.

Voor wie is het geschikt?
Hoopers is geschikt voor heel veel honden, jong en oud. Voor de workshop is 6 maanden de minimale leeftijd. Verder is het fijn als de hond de basisoefening van
wacht/blijf al kent en dat hij van de lijn af kan werken.

Ook is het een ideale combinatie voor hondensporten zoals Dogjumping of Agility! Leer met Hoopers je hond op afstand te sturen zodat jij als handler sneller kan zijn binnen volwaardige parcoursen.

Benodigdheden
Veel kleine voertjes, favoriete speeltje en een kleedje.

De Workshop is van 10.00 – 12.00 uur en inclusief koffie/thee en wat lekkers.

Je bent welkom vanaf 09.30 uur.

Reserveringen

De cursus is volgeboekt.