START Basiscursus

Wanneer

3 september 2024    
18:30 - 19:30

Reserveringen

€175,00
Direct inschrijven

Waar

Meppeler IJsclub
Sportpark Koedijkslanden 2, Meppel, 7944 PA

Evenement type

Wat is een basiscursus?

Wanneer uw hond ouder is dan 12 weken dan mag deze deelnemen aan onze basiscursus waarin er serieus gewerkt gaat worden aan de basis-gehoorzaamheid van de hond. Naast het aanleren van de basis-gehoorzaamheidsoefeningen begeleiden we u tijdens deze cursus ook bij de verdere opvoeding van uw hond tot een fijne en betrouwbare huisgenoot.De basiscursus is een cursus van 10 weken, waarin u 1 keer per week op onze hondenschool wordt verwacht. De lessen bestaan uit 30 minuten theorie (video) welke u op uw eigen moment thuis kan bekijken en er wordt 30 min met de honden getraind op de hondenschool. De hondeneigenaar leert bij ons tijdens de theorielessen alles over het gedrag van en leerprocessen bij honden. Tijdens het praktijkgedeelte bent u als eigenaar, onder begeleiding van meerdere deskundige instructeurs, intensief met uw hond aan het trainen om hem of haar de basis-gehoorzaamheidsoefeningen aan te leren.

Waarom hebben we voor deze opzet gekozen?

Wij, als hondenschool, hebben voor deze opzet van de cursus gekozen omdat wij van mening zijn dat elke hondeneigenaar het gedrag van honden in het algemeen moet begrijpen om zo z’n eigen hond op een juiste wijze te kunnen begeleiden naar een gehoorzame en fijne huisgenoot. Een half uur trainen is naar onze ervaring het meest effectief. Zeker bij jonge honden of honden met probleemgedrag leidt langer trainen tot verminderde concentratie (door vermoeidheid) en werkt vaak juist averechts.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De basiscursus is ook zeer geschikt als uw hond al wat ouder is, maar de basis-gehoorzaamheid nog niet onder de knie heeft of als uw hond probleemgedrag vertoond. Tijdens de 10e les wordt de basiscursus afgesloten met een examen en ontvangt u een certificaat.

De cursusdagen voor de basiscursus zijn op: dinsdagavond of donderdagavond

Wat leer je in deze cursus?

In de basiscursus komen de volgende gehoorzaamheidsoefeningen aan bod: Hier komen, Zit, Af, Volgen, Af en Blijf, Zit-Wacht-Hier.

Verder leren de honden tijdens deze cursus ook alle overige basisvaardigheden die van een gehoorzame huishond verwacht mogen worden hierbij kunt u denken aan: Sociaal gedrag naar mens en hond; Netjes meelopen zonder te trekken; Zich kalm gedragen als dat nodig is.

 

Reserveringen

Aanmelden

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €175,00
1
x Standaardticket
€175,00
Totaal
€175,00

Vergeet niet na het toevoegen uw winkelwagen af te ronden