Cursus Hoopers voor beginners (=VOL!)

Wanneer

18 april 2024    
18:30 - 19:15

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Meppeler IJsclub
Sportpark Koedijkslanden 2, Meppel, 7944 PA

Evenement type

Wat is Hoopers?
Hoopers is een super leuke hondensport die steeds populairder wordt.  Bij hoopers leer je je hond op afstand door een parcours heen te sturen door middel van jouw stem- en lichaamsaanwijzingen. Het parcours kan bestaan uit poortjes (hoops), tunnels, tonnen en of hekjes. Alle toestellen worden eerst apart aangeleerd waarbij jouw hond leert op afstand van jou te werken. Hoopers biedt voor jouw hond naast fysieke ook een mentale uitdaging. Terwijl hij het parcours aflegt, moet hij leren om op jouw commando te reageren en de juiste route te volgen. Dit helpt hem om  zijn concentratie en focus te verbeteren.

   

Cursus voor beginners
Tijdens de cursus ga je bezig met het aanleren van de toestellen en het stap voor stap uitbreiden van de toestelcombinaties en de onderlinge afstand. Daarnaast gaan we aan het werk met de startpositie en de verschillende commando’s. Een geweldige manier om de band tussen jou en jouw hond te versterken. Je werkt niet alleen aan de fysieke gezondheid van jouw hond, maar ook aan jullie onderlinge communicatie en samenwerking. Je leert elkaar beter te begrijpen en het versterkt het vertrouwen tussen jullie.

Benodigdheden
Veel kleine voertjes, favoriete speeltje en een kleedje.

Ook is het een ideale combinatie voor hondensporten zoals Dogjumping of Agility! Leer met Hoopers je hond op afstand te sturen zodat jij als handler sneller kan zijn binnen volwaardige parcoursen.

Uiteraard zijn er wel een paar punten die er voor kunnen zorgen dat je niet kan deelnemen:

  • Je hond moet in goede fysieke gezondheid zijn.
  • Honden die direct weglopen als de riem er af gaat zullen eerst aan de gehoorzaamheid moeten werken.
  • Je hond moet sociaal zijn naar andere honden.
  • Beheersing van de basiscommando’s is wel erg fijn. (zit, af, wacht, blijf en hier)
  • Kinderen vanaf 12 jaar mogen mee doen, maar wel onder begeleiding van een ouder.

Wanneer de bovenstaande punten geen punt zijn…. schrijf je dan in voor deze geweldige hondensport! Twijfel je of jouw hond geschikt is? Neem gerust even contact op!

Reserveringen

De cursus is volgeboekt.