Alpha Meppel
voor voeding én opvoeding!
×
 x 

0
Shopping cart
0

AGENDA

  
:

Klantenbeoordeling

Mijn naam is Femke. Met mijn kooikerhondje Sproet ben ik actief geweest binnen diverse takken van de hondensport. We hebben jarenlang gehoorzaamheidstrainingen gedaan, een periode praktijkspeuren, en we hebben recreatief treibball, flyball en cirkeltraining beoefend. Mijn grootste passie is echter de behendigheid geworden.

Vanaf het moment dat Sproet een jaar was, zijn we gestart met trainen. Na de nodige hordes overwonnen te hebben (ernstige hoogtevrees op de kattenloop, een onvermogen de neiging te onderdrukken om potentiële speelgenootjes uit te dagen tijdens de lessen en een overgevoelige neus die soms luchtjes opvingen die net wat belangrijker bleken dan het behendigheidsspelletje) zijn we wedstrijden gaan lopen bij de FHN.

Sproet groeide uit tot een heerlijk stabiel behendigheidshondje die zeer betrouwbaar liep, maar in de C-klasse niet op kon tegen de razendsnelle border collies.

Dat maakte ons plezier op de wedstrijddagen er niet minder om en we hebben aan wedstrijden deelgenomen tot er rugklachten op begonnen te spelen bij Sproet, die niet verholpen konden worden met dierfysiotherapie.

Met ruim zeven jaar is hij dus met vervroegd pensioen gegaan. Naast wandel- en fietstochten, denkspelletjes en free shaping zijn we begonnen met hoopers, om toch samen actief te kunnen blijven.

Om zelf het behendigheidswereldje niet te hoeven verlaten , heb ik mij aangemeld voor het traject om scheidsrechter behendigheid te worden bij de FHN. Hier ben ik nu als aspirant scheidsrechter werkzaam. Daarnaast geef ik al bijna een jaar behendigheidslessen (recreatieve groepen) bij hondenschool Mijn Maatje in Dedemsvaart. Behendigheid is een heerlijke sport, waarin de band tussen geleider en hond versterkt wordt en samenwerking cruciaal is om een parcours succesvol uit te kunnen lopen. De meeste honden vinden dit een geweldig leuk spelletje zodra ze de basis begrijpen en ik vind de actie en het feit dat er altijd nieuwe uitdagingen in deze sport te vinden zijn fantastisch.

Ik hoop jullie terug te zien in de lessen!

 

ALPHA MEPPEL / NATURA

De gezelligste hondenschool & dierenwinkel van Drenthe!

Het adres voor Puppycursus, Gehoorzaamheid, Hondensport, Gedragsbegeleiding en Natuurlijke Diervoeding.

CONTACT

Molenstraat 28                            7941 AW Meppel

0522-242343 info@alphanatura.nl

06-24949791 info@alphameppel.nl

 

Find Us On Facebook

facebook!