Alpha Meppel
voor de juiste opvoeding van uw hond!

Gefeliciteerd! Er is besloten dat er "gezinsuitbreiding" gaat komen, er komt een hond in huis!

Net als vele miljoenen mensen in Nederland heeft u (of wellicht samen met het gezin) besloten dat er een hond in huis mag komen. Dit is geweldig want een hond geeft je veel gezelligheid, liefde, beweging, sociale contacten en wellicht een hele nieuwe hobby erbij!

Natuurlijk is een dergelijke beslissing niet over één nacht ijs gegaan, maar een wel overwogen keuze geweest. Zo ook het type hond waar naar gezocht gaat worden, het moet immers een hond worden die goed in het gezin past qua karakter en raseigenschappen. Internet is een fantastisch medium om je te verdiepen in de vele hondenrassen die er zijn; veel foto's te bekijken (uiterlijk is ook belangrijk) maar vooral veel te lezen over de eigenschappen van de verschillende rassen.

Dan weet u het! U heeft uw hart "verloren" aan een bepaald hondenras, DIT is de hond die het moet gaan worden. Alles klopt: het is een mooie hond om te zien en heeft volgens de omschrijving precies het karakter waar u naar op zoek bent. Als eenmaal de keuze is gevallen op een ras dan is een gemiddeld persoon niet meer te houden, logisch natuurlijk want nu komt het allerleukste....OP ZOEK NAAR EEN PUP!

Al gauw zult u merken dat internet vol staat met puppy-advertenties en ziet u algauw door de bomen het bos niet meer. Vele vragen komen in u op waar uzelf het antwoord niet op weet.

  • Waarom kost de ene pup €100,- en een gelijk ras bij een andere aanbieder €1000,-?
  • Zonder stamboom zijn ze véél goedkoper, is dit erg?
  • Garantie op een pup? Wat houdt dat in?
  • Particulier, Fokker of Handelaar.... wat is wijsheid?
  • Erkende puppyfarms, wat houdt dat eigenlijk in?
  • Ouders niet aanwezig, is dat normaal?

En zo kunnen wij nog wel tientallen vragen opnoemen waar u tegen aanloopt bij de aanschaf van een pup. Volkomen begrijpelijk dat u hier niet alle antwoorden op weet, maar het is wel ontzettend belangrijk dat u ze te weten komt! U koopt een hond namelijk niet voor even....maar hopelijk wordt deze straks 15 jaar oud. Dit kan betekenen 15 jaar plezier aan uw hond of 15 jaar zorgen om uw hond, alles valt of staat bij de aanschaf van een gezonde pup.

Om deze reden heeft Alpha Hondenschool Meppel een nieuwe dienst in het leven geroepen, de "aanschafbegeleiding". Door onze ruime ervaring in hondengedrag hebben wij ook vaak gezien hoe het NIET moet en veel baasjes op cursus gehad met een hond die achteraf totaal niet bij de eigenaar paste. Dit leid onherroepelijk tot problemen en vaak moet de hond dan toch herplaatst worden, iets wat niet leuk is voor beide partijen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Allereerst geven wij per telefoon en e-mail altijd GRATIS advies. Wanneer u twijfelt over een advertentie of bepaalde fokker stuur ons dan gerust de advertentie door: wij bekijken hem en indien nodig nemen wij (anoniem) contact op met de aanbieder om een paar kritische vragen te stellen. Natuurlijk is het lastig om per telefoon een duidelijk beeld te krijgen, het zijn tenslotte maar woorden die wij ook voor waarheid moet aannemen.

Daarom gaan wij nog een stapje verder. Zodra het zo ver is om bij de pups een kijkje te nemen, gaan wij met u mee! Uiteraard gebeurd dit anoniem en zullen wij ons voordoen als familielid of vriend. Tijdens het bezoek aan de aanbieder kunt u zich volledig richten op de pup en wij zullen kijken naar alle belangrijke punten waar een goede fokker in onze ogen aan moet voldoen. Ook zullen wij de fokker een aantal vragen stellen waaruit wij kunnen opmaken of deze persoon goed bezig is of niet.

In de praktijk is gebleken dat de meeste mensen zodra ze pups in levende lijve zien al bezwijken en zich verliezen in de schattigheid van de pup. Iets wat natuurlijk heel begrijpelijk is, maar wel erg gevaarlijk voor het maken van een verstandige keuze. Dit weten "foute" fokkers of handelaren maar al te goed, veel mensen nemen op zo'n moment veel voor lief. Wij zijn op dat moment immuun voor deze "schattigheid" en zullen wél kritisch blijven kijken naar wat belangrijk is voor een verstandige aanschaf.

Natuurlijk kunnen wij niet garanderen dat de pup gezond is bij een positief advies, maar wij geven u wel heel duidelijk aan wat wij goed en slecht vinden van de aanbieder en natuurlijk de pups. Daarna is dit aan uzelf om de beslissing te gaan maken of u de pup koopt of niet. Wij adviseren altijd om deze keuze na 1 of 2 dagen te maken, nooit op de locatie zelf! Wij adviseren, u beslist.

U zult begrijpen dat deze dienst op locatie niet gratis kan zijn, hiervoor vragen wij wel een vergoeding. De tarieven voor deze dienst kunt u terug vinden op onze tarievenpagina.

Wij hopen hiermee echt mensen te kunnen helpen om een verstandige keuze te maken bij het aanschaffen van een pup, zodat baas en hond uiteindelijk samen gelukkig worden en vele jaren plezier aan elkaar kunnen beleven.

 

Wil je jezelf met je hond opgeven? Klik dan op AANMELDEN! in het bovenstaande menu.

 

ALPHA MEPPEL / NATURA

De gezelligste hondenschool & dierenwinkel van Drenthe!

Het adres voor Puppycursus, Gehoorzaamheid, Hondensport, Gedragsbegeleiding en Natuurlijke Diervoeding.

CONTACT

Molenstraat 28                            7941 AW Meppel

0522-242343 info@alphanatura.nl

06-24949791 info@alphameppel.nl

 

KEURMERK

Find Us On Facebook

facebook!