Alpha Meppel
voor de juiste opvoeding van uw hond!

Alpha Hondenschool

 

ALPHA NATURA

(winkel)

 ALPHA HONDENSCHOOL

(cursus locatie)       

 

Molenstraat 28

7941 AW Meppel

(parkeren via Koekoekstraat)

    

Blankensteinweg 53

7943 KN Meppel

(alleen op afspraak)

                                
MAANDAG Gesloten Gesloten
DINSDAG 10:00 - 18:00 uur 19:00 - 22:00 uur
WOENSDAG 10:00 - 18:00 uur 19:00 - 22:00 uur
DONDERDAG 10:00 - 18:00 uur 19:00 - 22:00 uur
VRIJDAG 10:00 - 18:00 uur Gesloten
ZATERDAG 10:00 - 17:00 uur 10:00 - 12:00 uur
ZONDAG Gesloten Gesloten
     

 

Zoals de titel al aangeeft is mijn naam Raymond Plomp, eigenaar van Alpha Meppel. Zo ongeveer 20 jaar geleden heb ik de hondenschool overgenomen van een zeer goede vriend. Hij was de hondenschool begonnen en ikzelf begon daar als cursist met mijn eigen hond. Mijn hond had nogal wat gedragsproblemen en ik wilde daar maar al te graag wat aan veranderen. Ik had al diverse hondenscholen benaderd en allemaal wisten ze prima hoe je een hond moest leren zitten, liggen, hier komen etc., maar zodra een hond probleemgedrag vertoonde werd je toch vriendelijk verzocht te vertrekken omdat je de cursus nogal verstoorde.

Zodoende kwam ik terecht in Meppel waar ik in "no-time" leerde het gedrag van mijn hond te sturen. Dit werkte zo goed dat ik vreselijk enthousiast werd en mij steeds meer ging verdiepen in het gedrag van honden.

Al gauw kwam ik tot de ontdekking dat elk boek of video die te verkrijgen was een andere kijk hadden op het gedrag van honden had en toen besloot ik min of meer mijn eigen gevoel te gaan volgen. Ik ben toen die methodes gaan gebruiken waarvan ik dacht dat ze goed zouden werken bij een bepaalde hond. Goed kijken naar het gedrag van de hond en de hond leren begrijpen vond ik het belangrijkste, om vanuit dat standpunt mijn methode te kiezen en de hond te gaan begeleiden. Ik had het grote geluk vrijwillig te werken op het dierenasiel "De Kluif" in Steenwijk waar natuurlijk niet de allerleukste honden zaten en ben met deze honden gaan oefenen. Van brave, angstige, agressieve tot zeer agressieve honden heb ik aan de lijn gehad en met enorm veel plezier begeleid. Vreselijk leerzaam: Hier kon geen boekje over hondengedrag tegen op!

 

Naast deze leerzame praktijkervaringen ben ik mij altijd blijven verdiepen in alle manieren van trainen met honden en heb zo steeds weer bijgeleerd. Dit omdat ik het enorm belangrijk vind op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag en trainen met dieren.

Natuurlijk heb ik niet alleen maar geoefend op andermans honden, zelf heb ik al heel wat honden gehad in mijn inmiddels 44 jaar lange leventje. Van een klein "Terrier-monster" tot een Duitse Dog heb ik in huis gehad, mijn probleem is heel simpel:  ik vind bijna alle rassen leuk! Momenteel heb ik samen met mijn vriendin Sophie 3 honden in huis. Tanaz (Afghaanse Windhond), Flame (kruising Whippet/Greyhound) en onze Chineese naakthond genaamd Hallie.

Na jaren lang gewerkt te hebben in de diervoeding als voedingsdeskundige en vertegenwoordiger, heb ik besloten een eigen winkel te gaan openen in Meppel. Een diervoedingswinkel waar ik voor 100% mijn eigen visie in kwijt kan. Sinds februari 2017 heb ik hiervan de deuren geopend en ik kan nu al zeggen dat het een groot succes is! Al mijn klanten zijn trouw en waarderen mijn openheid waarmee ik advies geef en producten verkoop. Het assortiment in deze winkel bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijk & gezonde voeding voor hond en kat. Daarnaast zijn er ook voor andere huisdieren goede producten te vinden.

Kom eens langs of kijk eens op de website van de winkel: www.alphanatura.nl

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb kunnen geven van mijzelf en we zullen elkaar ongetwijfeld op de hondenschool of in mijn winkel treffen!

Met vriendelijke groeten,

Raymond Plomp

Elke eerste zondag van de maand wordt er door ons een leuke vrije wandeling georganiseerd. De wandellocaties zullen vaak dicht bij huis zijn, maar zo nu en dan zullen we er ook eens op uit gaan naar een bijzondere locatie zoals bijvoorbeeld het strand! Onze doelstelling is om leuke, maar vooral gezellige wandelingen te hebben met onze trouwe viervoeters.

   

 Wel zitten er aan het meewandelen een paar kleine (vanzelfsprekende) regeltjes verbonden, deze moet je toch weten als je mee wandelt.

  • Honden blijven op de verzamelplek aangelijnd
  • Honden mogen geen asociaal of agressief gedrag vertonen
  • U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen hond
  • Honden met lichamelijke klachten mogen niet mee wandelen
  • Loopse teefjes mogen helaas niet mee wandelen
  • Kinderen en pups zijn welkom, maar wel onder toezicht!

Wie zich niet aan de bovenstaande regels houd, zal door de organisator verzocht worden de groep te verlaten.

Alle wandelingen zullen ongeveer 1 uur in beslag nemen en hierna zullen we (proberen) een gelegenheid op te zoeken waar iedereen lekker kan uitrusten onder het genot van een drankje. Dit laatste is uiteraard voor uw eigen rekening.

De eerstvolgende wandelingen vind je hier. We hopen veel van jullie weer terug te zien!

 

Op de onderstaande dagen zal er geen les gegeven worden.

2021

  • Alleen GEEN PUPPY-INLOOP op dinsdag 19 november.  (Herfstvakantie)
  • ALLE LESSEN vallen uit op zaterdag 23 november. (Herfstvakantie)
  • KORTE WINTERSTOP van 13 december t/m 9 januari.

Voor honden die probleemgedrag vertonen biedt Alpha Hondenschool Meppel ook trainingen aan. Door middel van een gedragsbeoordeling wordt er in overleg met de eigenaar passende gedragsbegeleiding aangemeten.

Veel mensen schamen zich voor het “foute gedrag” van hun hond en weten niet hoe ze dit moeten veranderen. Door onkundig handelen zien we vaak dat het ongewenste gedrag van de hond niet minder wordt, maar juist veel erger!

Toch ligt een oplossing voor veel probleemgedrag vaak dichtbij en is het eenvoudiger op te lossen dan je misschien zou denken. Wij hebben ruim 18 jaar ervaring met diverse gedragsproblemen bij honden en hebben dus bijna alles wel gezien. Je schamen voor bepaald gedrag is niet nodig: wij kunnen je helpen.

       

Wil je jezelf met je hond opgeven? Klik dan op AANMELDEN! 

ALPHA MEPPEL / NATURA

De gezelligste hondenschool & dierenwinkel van Drenthe!

Het adres voor Puppycursus, Gehoorzaamheid, Hondensport, Gedragsbegeleiding en Natuurlijke Diervoeding.

CONTACT

Molenstraat 28                            7941 AW Meppel

0522-242343 info@alphanatura.nl

06-24949791 info@alphameppel.nl

 

KEURMERK

Find Us On Facebook

facebook!