Alpha Meppel
voor de juiste opvoeding van uw hond!

Flyball is een echte hondensport. Het bestaat, simpel gezegd, uit vier hekjes, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. De hond wordt geleerd om zo snel mogelijk via de 4 hekjes naar het apparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt en daarna weer vliegensvlug via de hekjes naar de baas terug te racen.

In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar. Flyball is een teamsport, maar iedere combinatie krijgt individueel les. De ene hond leert het in een maand, de andere in zes maanden. Flyball kost de baas dus veel geduld, maar het geeft uiteindelijk veel plezier aan hond en baas. Flyball trainen veel intensiever is dan het lijkt; het vergt vaak erg veel inventiviteit van zowel trainer als begeleider om de hond zo optimaal mogelijk over de baan te krijgen.

Voor Flyball zijn een aantal zaken zeer belangrijk, zoals een balgekke hond, een (tennis)bal, een gewone halsband of een tuig, veel geduld en enthousiasme.

* De leeftijd van de hond dient minimaal 10 maanden te zijn.

* De hond dient redelijk los te gehoorzamen.

* De bouw van de hond dient geschikt te zijn voor rennen en springen

* De hond moet sociaal zijn naar mensen en andere honden

Alpha Hondenschool Meppel heeft nog geen wedstrijdteam, dit is wel een doelstelling van ons maar zeker geen verplichting. Als we een leuke club enthusiatse mensen en honden bij elkaar hebben, zullen we gaan kijken of we een wedstrijdteam kunnen vormen. Dit team, zal gaan strijden op landelijke wedstrijden georganiseerd door de F.H.N. (Federatie Hondensport Nederland) Omdat we deze doelstelling voor ogen hebben zullen wij ons ook vanaf het begin van de cursus bezig houden met de spelregels van de F.H.N.  Natuurlijk staat bij ons plezier hebben met je hond boven de prestatie!

Bij voldoende deelname gaan wij weer van start met een nieuwe cursus.

(de lesduur is 45-60 min, afhankelijk van de groepsgrote)

Wil je jezelf met je hond opgeven? Klik dan op AANMELDEN! 

ALPHA MEPPEL / NATURA

De gezelligste hondenschool & dierenwinkel van Drenthe!

Het adres voor Puppycursus, Gehoorzaamheid, Hondensport, Gedragsbegeleiding en Natuurlijke Diervoeding.

CONTACT

Molenstraat 28                            7941 AW Meppel

0522-242343 info@alphanatura.nl

06-24949791 info@alphameppel.nl

 

KEURMERK

Find Us On Facebook

facebook!