Alpha Meppel
voor de juiste opvoeding van uw hond!

Behendigheid is een spel voor zowel baas als hond en beiden zullen moeten werken naar een goed eindresultaat, wat natuurlijk wordt aangestuurd door "de baas".
Dus ook hier komt weer een stukje begeleiding geven om de hoek kijken, iets waar de hond van nature vertrouwd mee is na al die gehoorzaamheidstrainingen. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat behendigheid een zeer leuke manier van samenwerken met je hond is!

 

Wanneer je behendigheid wilt gaan beoefenen met je hond dan begin je eerst bij het aanleren van alle toestellen. De eerste paar lessen besteden we hier veel aandacht aan. Wanneer de hond én de handler (de persoon die de hond stuurt) de toestellen beheersen worden er verschillende toestellen na elkaar beoefend, er ontstaat al een klein parcours. (beginnersgroep)
 
Daarna kun je door naar een niveau hoger en dan gaan we meer richting het parcours lopen. Dat betekend niet alleen dat de parcoursen moeilijker worden, maar dat ook jij als handler de inzicht leert krijgen om een parcours op de juiste manier ‘op te lossen’ en gebruik te leren maken van verschillende wissels. (gevorderdegroep)
 
Een stapje verder is een parcours te leren ‘verkennen’. Doormiddel van nummers word de juiste route van het parcours aangegeven. Je verkent dit parcours eerst zonder hond zodat je weet waar de nummers staan en welke wissels je op welk moment zou kunnen uitvoeren om het parcours zo goed mogelijk uit te lopen. (trainingsgroep)

Bij Alpha Hondenschool trainen wij alleen op recreatieniveau wij doen niet aan wedstrijdtrainingen. Tijdens het recreatief trainen staat vooral het plezier van baas en hond centraal en natuurlijk moet hierbij de veiligheid gewaarborgd blijven.

Behendigheid is altijd op donderdagavond en de lessen duren 55 min.
 
• Opbouwen(gevorderde groep) vanaf 18:45 uur
• Gevorderde groep - 19:00 uur tot 20:00 uur
• Trainingsgroep - 20:00 uur tot 21:00 uur
• Beginners groep – 21:00 uur tot 22:00 uur
• Opruimen (beginners groep) – tot 22:15
 

Veiligheid!

Een warming-up en cooling - down voor hond en handler zorgen ervoor dat de kans op blessure minimaal is. Tevens zorgt ook de tijd (die wij in de eerste lessen besteden) voor het aanleren van de toestellen voor veiligheid, de kans op botsingen of ongelukken is daardoor erg klein. De hond weet hoe hij de toestellen moet beheersen en de handler weet hoe en waar hij de hond op de juiste manier kan begeleiden.
 
De hond dient enigszins onder apel te staan en beheersing te hebben over de volgende commando’s: zit, wacht én hier komen.
 
Overmatig negatief gedrag richting de hond wordt niet getolereerd!
 

Kosten?

De kosten voor het recreatieve trainen bedragen €95,- per 10 lessen.

Voor de eerstvolgende startdatum, kijk dan snel op onze startdata overzichtspagina!

Wil je jezelf aanmelden voor deze cursus, klik dan hier op aanmelden.

 

ALPHA MEPPEL / NATURA

De gezelligste hondenschool & dierenwinkel van Drenthe!

Het adres voor Puppycursus, Gehoorzaamheid, Hondensport, Gedragsbegeleiding en Natuurlijke Diervoeding.

CONTACT

Molenstraat 28                            7941 AW Meppel

0522-242343 info@alphanatura.nl

06-24949791 info@alphameppel.nl

 

KEURMERK

Find Us On Facebook

facebook!