Alpha Meppel
voor de juiste opvoeding van uw hond!

Speuren Gevorderd (Za.10:00-11:00 uur) = VOL!

Speuren Gevorderd (Za.10:00-11:00 uur) = VOL!

Speuren is voor honden een leuke maar vermoeiende bezigheid die vaak wordt onderschat. De hartslag van honden die aan het speuren zijn gaat flink omhoog en ze moeten zich sterk concentreren op hun taak. Dat brengt met zich mee dat er het een en ander van de geestelijke en mentale capaciteit van de hond wordt gevraagd. Het is een kwestie van het leren gebruiken van het al aanwezige vermogen om geuren waar te nemen en te analyseren. Speuren is fysiek niet belastend en geschikt voor jonge honden, onzekere honden, drukke honden, oudere honden en honden met een fysieke beperking. Speuren is zeer dier en mensvriendelijk.

 

Speuren bestaat in diverse disciplines, wij bij Alpha Hondenschool maken hier een mix van. We zullen vooral sleepsporen uitleggen, maar we gaan ook een stukje praktijk-speuren doen om de afwisseling hoog te houden. Speuren moet in onze ogen vooral leuk zijn voor baas en hond en vooral zonder strakke regels.

Naast het volgen van een geurspoor kun je de neus van je hond ook aan het werk zetten om verstopte voorwerpen te vinden. Dit vinden honden een fantastisch spel en je traint zo de neus van je hond. Vrij zoeken kan je overal doen, zelfs in je tuin of woonkamer!

Elke hond kan speuren of zoeken het reukvermogen van honden is echt enorm en verbaasd ons telkens weer. Veel mensen vinden het soms best vervelend dat de hond overal maar snuffelt, dus laten ons hier niet aan ergeren maar juist van deze kwaliteiten gebruik maken en hier veel plezier aan beleven!

Onze speuractiviteiten vinden plaats op verschillende locaties, zoals in Meppel, Steenwijk, Havelte, Havelterberg etc.

Startdatum za-22-01-2022 10.00
Prijs per hond €125,00

ALPHA MEPPEL / NATURA

De gezelligste hondenschool & dierenwinkel van Drenthe!

Het adres voor Puppycursus, Gehoorzaamheid, Hondensport, Gedragsbegeleiding en Natuurlijke Diervoeding.

CONTACT

Molenstraat 28                            7941 AW Meppel

0522-242343 info@alphanatura.nl

06-24949791 info@alphameppel.nl

 

KEURMERK

Find Us On Facebook

facebook!